دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس کمیته سیاست داخلی مجمع تشخیص: آرایش سیاسی کشور در حال تکانه و جابه‌جایی است/ مجلس دهم قطعا همراه با دولت است

رئیس کمیته سیاست داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که «آرایش سیاسی کشور در حال تکانه و جابه‌جایی است»، مجلس دهم را مجلس خیلی حزبی و جناحی ندانست ولی قطعاً مجلسی همراه با دولت خواند.
کد خبر : 56273

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، علی زینی‎‎وند در همایشی با عنوان «آرایش سیاسی انتخابات دهم» که به همت انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه یزد برگزار شد، با اشاره به انتخابات آتی کشورمان اظهار کرد: اصولا فصول انتخابات در کشورها، فصل نشاط کشورها و فصل تغییر رویه‎‎ها و ایجاد سرفصل‎‎های جدید است و خوشبختانه در این شرایط نیز تمام جناح‎‎های سیاسی کشورمان به یک نوع عقلانیت سیاسی دست یافته‎‎اند و همگی اصول بازی را رعایت می‎‎کنند.


به اعتقاد وی، البته گروه‎‎های افراطی نیز در صورتی که با هدف تخریب وارد نشوند، به نوعی زینت‎‎بخش بخش دموکراتیک کشورها هستند.


رئیس کمیته سیاست داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فعالیت گروه‎‎ها و جناح‎‎های سیاسی کشور در بحث انتخابات آتی، از احساس نشاط در جامعه سخن گفت و در مورد آرایش سیاسی انتخابات دهم بیان کرد: به نظر می‎‎آید که آرایش سیاسی کشور دچار تغییراتی شده است و در حال تکانه و جابجایی است و شاید نباید انتظار حضور تنها دو لیست در انتخابات آتی را داشت. ترکیب مجلس نیز شاید خیلی حزبی و جناحی نباشد ولی قطعاً مجلسی که شکل می‎‎گیرد، مجلسی همراه با دولت خواهد بود.


زینی‎‎وند یکی دیگر از مشکلات کنونی کشور را براساس آمارهای غیر رسمی، وجود 63 هزار قانون، مقرره و مصوبه و رای وحدت رویه ذکر کرد و گفت: متاسفانه این حجم از قانون متراکم می‎‎تواند زمینه ساز بسیاری از مسائل از جمله فساد اقتصادی را به دنبال داشته باشد لذا باید شناسه‎‎‎‎گذاری و تنظیم قوانین به عنوان یکی دیگر از ماموریت‎‎های مجلس دهم مورد توجه قرار گیرد.


وی یادآور شد: البته اکنون سیاست‎‎های کلی نظام قانون گذاری با مشارکت علمی تمام مسئولان کشور در حال تدوین است.


رئیس کمیته سیاست داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، ساختار فعلی مجلس را یکی دیگر از مشکلاتی خواند که باید در مجلس دهم به آن توجه ویژه‎‎ای شود.


وی در این مورد با بیان این که 70 درصد نمایندگان جدید الورود هیچ سابقه‌ای در مورد قانون‎‎گذاری ندارند و به دلیل نبود ساختار احزاب در کشور گاهاً نیز بدون پشتوانه حزبی در این حوزه ورود می‎‎کنند، تصریح کرد: در تمام کشورهای پیشرفته دو مجلس وجود دارد و علاوه بر مجلس قانون گذاری، مجلسی نیز با هدف اتصال حاکمیت با افکار عمومی یا به اصطلاح کف خیابانها وجود دارد تا قوانین مورد نیاز مردم را در قالب لوایح و کمتر نیز به صورت طرح وارد مجلس کنند.


وی این روش را شیوه‎‎ای مناسب برای جلوگیری از تصویب قوانین ناکارآمد در کشور دانست و توضیح داد: شورای نگهبان قوانین را نه به لحاظ کارشناسی بلکه تنها با شرع و قانون اساسی انطباق می‎‎دهد و مجمع تشخیص مطلحت نیز توان بررسی تمام قوانین مصوب را ندارد.


زینی‎‎وند ایجاد مجلس دوم با تغییر آیین نامه مجلس برای طرح لوایح پس از بررسی در کمیسیون‌های تخصصی را مهمترین روش‎‎های رفع این مشکل خواند که باید در دستور کار مجلس دهم قرار گیرد.


وی با تاکید بر این که معمولاً لوایح کارشناسی‎‎شده و طرح‎‎ها غالبا سلیقه‎‎ای هستند، گفت: این که در مجلس نهم از 444 طرح و لایحه ارائه شده به هیئت رئیسه، 305 مورد طرح و 124 مورد لایجه بوده است، برای توسعه کشور مناسب نیست.


این کارشناس مسائل سیاسی در این باره تکیه بر لوایح به ویژه در مسائل اقتصادی را یکی دیگر از ماموریت‌های مجلس دهم پیشنهاد کرد.


وی یکی دیگر از ماموریت‎‎های مجلس دهم را توجه به ساختار جمعیتی کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه کشور در حال حاضر در حالت پنجره جمعیتی قرار دارد؛ به طوری که جمعیت جوان کشور غالباً جویای کار هستند و عدم مهیا شدن شرایط اشتغال آنها می‎‎تواند منجر به خمودگی و افسردگی جامعه شود.


رئیس کمیته سیاست داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان علاوه بر توجه بیشتر به موضوع شغل‎‎آفرینی، مسائل محیط زیست و آب را نیز از دیگر ماموریت‎‎هایی خواند که مجلس دهم باید به آن توجه داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب